E Enjte, 22 Shkurt 2018

ParliamentaryelectionunrestMontenegrovs9DgvE3qXilNe Mal te Zi zgjedhjet legjislative qe u zhvilluan ne nje kontekst ekstremisht te tensionuar sollen fitoren e socialisteve te kryeministrit Milo Gjykanovic. Nje fitore e cila vijon te kontestohet nga opozita e Frontit Demokratik te Andrija Mandic. Me 40% te votave qe shkuan per socialistet duket se nuk behet fjale per nje rezultat mjaftueshmerisht te sigurte per nje qeverie me shumice te konsoliduar. Nderkohe qe Gjykanovic mendon per partite e minorances boshnjakes dhe kroate per te formuar koalicionin e ri qeverises, diskutimet per arrestimin e celules serbe prej 20 personash ngre tonet e diskutimeve. Sipas Podgorices zyrtare ky grup ishte bere gati per te vene ne zbatim aksione te dhunshme pikerisht ne diten e votimeve. “Nuk kam informacion qe te vertetojne perfshirjen e subjekteve politike ne kete ngjarje por jam informuar qe Bratislav Dikic eshte arrestuar dhe se prokuroria por merr masat e nevojshme per te zgjeruar spektrin e objektit te hetimit” – tha ministri i brendshem Goran Danilovic duke iu referuar me Dikic, nje gjenerali serb te dale ne pension. “Dua te them se pari se njeriu qe keni cituar eshte ne pension” – komentoi kryeministri serb Aleksander Vucic-“Dhe eshte kurioze qe e gjitha kjo ndodh pikerisht tani. Kaq eshte komenti im. Besoj se ne kete kontekst eshte me mire te kafshosh gjuhen duke zgjedhur heshtjen per ngjarjen” – tha gjate nje konference per shtyp. Dikic ishte i njohur per qendrimet kritike te tij kundrejt NATO-s dhe per aktivizimin e nje grupi qe mbronte te drejtat e veteraneve serbe. Pavaresisht tensioneve votimi ne Mal te Zi u zhvillua pa shenuar asnje incident.

Valuta


Vlerat e këmbimit merren minute pas minute nga Yahoo Finance
Vlera:
Nga:
Në: