E Enjte, 22 Shkurt 2018

berisha1Shqipëria Dixhitale është një nga objektivat madhorë të qeverisë shqiptare. Kështu u shpreh kryeministri Sali Berisha, në konkursin e organizuar nga Mikrosoft, Imagine Cup. Kryeministri Theksoi se qeveria që ai drejton, në vitin 2005 përcaktoi si objektivin kryesor shndërrimin e Shqipërisë në një vend dixhital, duke shtuar se sot kjo duket dukshëm. Ai vlerësoi punën e bërë nga grupet pedagogjige, plor edhe nga studentët, për sa I takon zhvilllimit të teknologjisë së informacionit.

Më shumë...

bregu-22711

Tre ditë përpara publikimit të progres-raportit të Brukselit për 2011-n dhe njëkohësisht nga opinioni për statusin e vendit kandidat, Ministrja e Integrimit e quan situatën jo komode. Majlinda Bregu shprehet se një refuzim i ri mund të ishte shmangur. Sipas saj, efekti kryesor negativ nëse përsëri nuk marrim statusin për të dytin vit radhazi, është dëmtimi i imazhit të Shqipërisë në sytë e BE-së.

Më shumë...

luan-omari-2102011

Konstitucionalisti Luan Omari sugjeron zëvendësimin e shtatë anëtarëve të KQZ me të përzgjedhur nga rrethi i gjyqëtarëve, si variantin më të mirë të menaxhimit të zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2013. Sipas tij, komisionet e zgjedhjeve duhet të jenë apolitike dhe opsioni më i mirë për të realizuar këtë është që të përzgjidhen nga rradhët e konferencës së gjyqëtyarëve. Rasti i Lituanisë apo Bjellorusisë, ku zgjedhjet certifikohen nga gjykatat sugjerohet nga Omari të adaptohet edhe në Shqipëri.

Më shumë...

Më shumë artikuj...

Faqe 2267 nga 2268

2267

Valuta


Vlerat e këmbimit merren minute pas minute nga Yahoo Finance
Vlera:
Nga:
Në: