E Enjte, 27 Prill 2017

jozefin“Reformat e zhvillimit ekonomik dhe Integrimi evropian janë dy shtyllat e axhendës së Parlamentit shqipeatr. Keshtu ka deklaruar  Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli gjate takimit me  drejtorin e Drejtorisë për Evropën në Ministrinë e Jashtme të Hollandës, Jacques Louis Werner. Topalli, theksoi se plotësimi I 12 rekomandimeve të BE është program pune i përdisthëm për të gjitha institucionet shqiptare. Nga ana e tij zoti Werner,  vlerësoi hapat inkurajuese që Shqipëria dhe institucionet kanë bërë për integrimin evropian dhe garantoi mbështetjen e vendit të tij,  në rrugën e plotësimit të standarteve. “Mentalitetit dhe dëshirës së shqiptarëve për të qenë pjesë e BE, duhet ti përgjigjet me të njëjtin vullnet dhe klasa politike në vend,  theksoi diplomati hollandez, i cili tha se prioritet është forcimi i shtetit ligjor

Më shumë...

berisha1Shqipëria Dixhitale është një nga objektivat madhorë të qeverisë shqiptare. Kështu u shpreh kryeministri Sali Berisha, në konkursin e organizuar nga Mikrosoft, Imagine Cup. Kryeministri Theksoi se qeveria që ai drejton, në vitin 2005 përcaktoi si objektivin kryesor shndërrimin e Shqipërisë në një vend dixhital, duke shtuar se sot kjo duket dukshëm. Ai vlerësoi punën e bërë nga grupet pedagogjige, plor edhe nga studentët, për sa I takon zhvilllimit të teknologjisë së informacionit.

Më shumë...

bregu-22711

Tre ditë përpara publikimit të progres-raportit të Brukselit për 2011-n dhe njëkohësisht nga opinioni për statusin e vendit kandidat, Ministrja e Integrimit e quan situatën jo komode. Majlinda Bregu shprehet se një refuzim i ri mund të ishte shmangur. Sipas saj, efekti kryesor negativ nëse përsëri nuk marrim statusin për të dytin vit radhazi, është dëmtimi i imazhit të Shqipërisë në sytë e BE-së.

Më shumë...

Më shumë artikuj...

Faqe 2262 nga 2264

2262

Valuta


Vlerat e këmbimit merren minute pas minute nga Yahoo Finance
Vlera:
Nga:
Në: