E Enjte, 22 Shkurt 2018

shkreliProkuroret federale ne Amerike i drejtuan gjykates kerkesen per nje seance te posacme gjyqesore drejtuar shqipetarit me te diskutuar ne amerike, Martin Shkreli me kusht qe shkrelit te mos I njihet e drejta e fjales. I cilesuar si njeriu me I urryer ne rrjetet sociale,Shkreli mori vemendjen e mediave boterore pasi rriti me 5000% cmimin e ilacit qe lufton virusin HIV duke synuar ne vetvete finalizimin e nje eksperimenti te madh social.Nderkohe qe gjykata amerikane e ka akuzuar shkrelin per mashtrim ne fushen ne industrise se farmaceutikes dhe abuzim me letrat me vlere,vete avokati I shkrelit Benjamin Brafman I kerkoi gjykates ndryshimin e vendimit qe I heq Shkrelit te drejten e fjales ne seancen qe do te gjykoje ceshtjen e tij.Javen e kaluar Martin Shkreli foli per gazetaret jashte dyerve te gjykates duke e konsideruar si investim rastin me pacientet e demtuar nga sipermarrja e tij duke mos marre persiper asnje nga pasojat qe rrezultuan fatale per shum paciente. Ne mbrojtje te klientit te tij,avokati Brafman shtoi se gjendja emocionale e shkrelit paraqitet shume delikate dhe akuzoi mediat per nje lufte te pajustifikuar ndaj tij: “Po diskutojme historine e jetes se nje te riu I cili eshte kthyer ne viktime te stresit dhe ankthit per shkak se opinion po e lufton me pa te drejte dhe presioni eshte shume I madh”-tha Brofman.Perkunder akuzave te ngritura,vete gjykata amerikane e deklaroi si te pafajshem sipermarresin dhe biznesmenin Shkreli duke hedhur poshte akuzat per komplot dhe mashtrim me letrat me vlere.

Valuta


Vlerat e këmbimit merren minute pas minute nga Yahoo Finance
Vlera:
Nga:
Në: